Werkgeverschap 2.0
13 maart 2018 in Sporten

Samen sport (en winnen)

Winnen geeft een goed gevoel. En al zeker in de baas zijn tijd. Samen sporten stimuleert samenwerking, onderlinge acceptatie en verhoogt persoonlijke drive bij medewerkers met als gevolg dat prestaties stijgen naar (nog) grotere hoogten op de werkvloer.


Steeds meer bedrijven zien het belang van een goede balans tussen werk en privé en we zien ook steeds meer een samensmelting hiervan. Er wordt (veel) overgewerkt, flexibel werken doet zijn intrede en bedrijven beseffen dat ze een stap extra moeten doen voor het binnenhalen van talent. Personeel is immers de grootste waarde van het bedrijf en in de meeste gevallen geeft het juiste personeel bedrijven de grootste mogelijkheid zich te onderscheiden.


Word hard, play hard

Work hard, play hard is een bekend begrip bij bedrijven. Nieuwe trend is dat bedrijven investeren in bewegen op het werk. Waarom? Eigenlijk heel simpel, omdat ze weten dat dit het ziekteverzuim verlaagt (kosten bespaard), onderscheidend vermogen verhoogt en personeel energieker maakt waardoor ze meer werk verzetten.


Een enthousiaste directeur: “wij bieden yoga en hardlooptrainingen aan, en iedere 10 weken wisselt dit aanbod. Sindsdien is het gelukt het ziekteverzuim met 2% te verlagen”. Wat ze nog aanvult: wat weinig bedrijven nog niet weten, is dat de investering in sporten op het werk 100% fiscaal aftrekbaar is, en niet ten laste gaat van de 1,2% vrije ruimte.


Auteur - J.S. van Diepen - Het Gezonde Lichaam<< OVERZICHT BLOGS

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht